Waarom een badmuts dragen?

Voordelen van een badmuts
4 september 2020 door
Waarom een badmuts dragen?
e-atlete, Steven

Professionele zwemmers zijn nooit zonder badmuts in het zwembad te vinden, maar ook hobbyzwemmers dragen steeds vaker een badmuts tijdens het zwemmen. Een badmuts van latex of silicone heeft dan ook allerlei voordelen die maken dat ze onder zwemmers zo populair zijn! Twijfel je nog over de aanschaf van een badmuts? Wij hebben in dit artikel drie hele goede redenen uiteengezet om een badmuts te dragen tijdens het zwemmen. 

Bescherming tegen chloor

De meeste zwembaden bevatten natuurlijk chloor om het water schoon te houden. Chloor is een ontzettend chemisch product dat in grote hoeveelheden heel gevaarlijk is, maar de hele kleine hoeveelheden die in het zwembad te vinden zijn, zijn uiteraard niet schadelijk. Toch kan je haar na verloop van tijd droog of pluizig worden als je veel zwemt, omdat de hele kleine beetjes chloor in het water langzaam een effect hebben. Als je een badmuts over je haar draagt, komt je haar veel minder in aanraking met het chloor in het zwembadwater en beschadigt je haar minder!

Haar bijeenhouden

Deze reden gaat natuurlijk vooral op voor mensen met lang haar. Als je zwemt zonder badmuts, drijft je haar om je heen alle kanten op. Als je dan onder water geweest bent en weer bovenkomt, kan het allemaal in je gezicht gedreven zijn en zie je even niets meer! Je haar eerst uit je gezicht halen kost dan kostbare tijd en is zonde van je snelheid. Daarnaast houdt een badmuts losse haren uit het zwembad, wat voor iedereen hygiënischer is.

Gestroomlijnd zwemmen

Al dat los drijvende haar is niet alleen lastig als het in je gezicht drijft, het vangt ook weerstand van het water. Bij zowel mensen met lang haar als mensen met kort haar zorgt een badmuts voor een gladder oppervlak waar het water gemakkelijker langsloopt, waardoor je gestroomlijnder bent en dus sneller kunt zwemmen.

  


Waarom een badmuts dragen?
e-atlete, Steven 4 september 2020
Deel deze post
Archiveren